Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

De zoektocht van een goede domeinnaam

12 april 2017

Voor uw nieuwe website of nieuwe webshop bent u op zoek naar een goede domeinnaam? Wat maakt een goede domeinnaam nou interessant. Wat is nu het verschil tussen een functionele domeinnaam of een organische domeinnaam?

Er wordt veel gedacht dat een domein een goede match moet zijn met het product of de dienst die u aanbiedt. Dit om veel zoekvolume te generen. Maar, is dit wel zo?

Een aantal jaren geleden was je de baas als jouw website of webshop een domeinnaam had die een exacte match vormde met de producenten diensten die jij aanbood, een organische domeinnaam. Dit leverde gegarandeerd veel traffic naar jouw website.

Vele domeinnamen zijn voor honderdduizenden Euro’s van de ene partij overgegaan naar de andere partij. De voorbeelden zijn er: schoenen.nl, vakantie.nl, voetbal.nl enz enz.

Nu Google lang niet meer alleen kijkt naar de domeinnaam maar meer en meer de inhoud van de website of webshop en deze beoordeeld op functionaliteit, is het belangrijk om te kijken of het domein het product of de dienst moet vertegenwoordigen of dat het domein jou of jouw bedrijf moet vertegenwoordigen. Onze tip: laat het domein jouw persoon of jouw bedrijf vertegenwoordigen en kijk niet naar Google. Je zult zien dat wanneer de inhoud van de website of webshop matcht met jouw uitstraling je veel meer bezoekers gaat ontvangen. Kies voor een functionele domeinnaam.

Onthoudt dat Google er is om zoekvragen te beantwoorden en zicht niet laat misleiden door specifiek gekozen domeinnamen. Wil je kijken of een .nl domein al door iemand geregistreerd is, doe dat dan bij www.sidn.nl.

Terug naar blogpagina

Stuur mij een vrijblijvend voorstel

    Chat openen
    1
    Buiten kantoortijden? Geen probleem.
    novaseptem.nl
    Heb je een vraag? Vraag gerust, informatie kost niets.